Ga naar de inhoud

Rentel

RENTEL is het eerste windpark dat ontwikkeld werd door Otary. Het Rentel windpark bestaat uit 42 windturbines die samen jaarlijks zo’n 300.000 Belgische gezinnen van duurzame energie kunnen voorzien. Het Rentel windpark is volledig operationeel sinds eind 2018. 

De concessie voor het Rentel windpark tussen de Thornton en Lodewijck zandbanken werd toegekend in 2009. Otary verkreeg de vergunningen voor het project in 2013 en de financiering van het windpark werd eind 2016 afgerond. De bouw van Rentel ging van start in 2017 en resulteerde in 42 volledig operationele windturbines in november 2018. Otary heeft de ontwikkeling, financiering en bouw van het Rentel offshore windpark van A tot Z geleid en zorgt nu voor het dagelijkse beheer van het windpark. 

Over de windsnelheden

De RENTEL wind turbines type SWT 7.0-154 zijn uitgerust met de "high wind ride through"-software, die de vaste drempel voor uitschakeling bij hoge wind vervangt door een intelligente, op belasting gebaseerde vermindering van het uitgangsvermogen bij sommige windsnelheden op stormniveau. Deze functie beschermt zowel de turbines als de netstabiliteit door de productie bij storm geleidelijk te verminderen. Het mechanisme begint te werken bij windsnelheden van 23,5-31 m/s en leidt tot uitschakeling bij 31-38 m/s”.