Ga naar de inhoud

“Toegewijd team zorgt voor een grootse verwezenlijking”

De eerste ervaring van Siemens Gamesa Renewable Energy met het Otary-team was voor het Rentel project waarvoor we 42 SWT 7.0-154 windturbines hebben geleverd en geïnstalleerd. In vergelijking met ons gemiddelde offshore cliënteel heeft Otary een relatief klein personeelsbestand. Maar wij hebben het Otary-team ervaren als zeer efficiënt, deskundig, ervaren, pragmatisch en resultaatgericht, met een uitgebreide kennis van alle aspecten van de offshore wind sector. Otary heeft Siemens Gamesa Renewable Energy op de offshore wind kaart gezet in België. We zijn erin geslaagd om samen een professionele samenwerking te creëren die gebaseerd was op eerlijkheid en vertrouwen, iets wat we willen doorzetten in het SeaMade project waar Siemens Gamesa Renewable Energy ook de windturbines voor zal leveren en installeren. Het was een waar genoegen om met het Otary-team te mogen werken. 

Flemming Hansen, Senior Project Manager Rentel voor Siemens Gamesa Renewable Energy 

Description of the image

“Deskundig, pragmatisch en professioneel”

Als technisch adviseur van de kredietverstrekkers, werkte Mott MacDonald samen met Otary vanaf de vroege ontwikkeling tot en met de oplevering van het Rentel offshore windpark in de Belgische Noordzee. We hebben, namens de kredietverstrekkers, ook nauw samengewerkt met Otary in het monitoren van het technische ontwikkelingsproces, van het SeaMade project, dat eind 2018 de financiering rond kreeg. We blijven het Otary team bijstaan met het monitoren van de bouw van SeaMade en het beheer van beide projecten. Gedurende onze jarenlange samenwerking, hebben we het Otary-team ervaren als goed geïnformeerd over de offshore windindustrie en uitdagingen worden door het Otary-team op een efficiënte, pragmatische en professionele manier aangepakt. 

Christos Kolliatsas, Divisional Director Renewables bij Mott MacDonald

Description of the image
Description of the image

Het succesvol samen realiseren van uitdagende windparkprojecten

Sinds enkele jaren werkt DEME samen met Otary op verschillende Belgische windturbineparken. De laatste succesvolle realisatie was het Rentel Offshore Windpark en nu zijn de teams bezig met de installatie van het SeaMade Offshore Windpark. Tijdens onze samenwerking van de laatste jaren op de vorige projecten binnen de Belgische wateren is er veel ervaring en kennis opgedaan, maar nog belangrijker is dat er veel vertrouwen en begrip is ontstaan tussen beide teams. Dit vertrouwen, de goede samenwerking en de professionele sfeer tussen de teams, heeft geresulteerd dat we op het SeaMade project, waarvan het tijdschema zeer uitdagend is, tot nu toe de zeer belangrijke mijlpalen hebben bereikt. Van het tijdig afronden van het ontwerp, tot de fabricatie van de funderingen en de kabels, de succesvolle installatie van alle 58 funderingen, de 2 OSS funderingen en de exportkabels, alles werd ruim op tijd afgeleverd. We vertrouwen erop dat we op deze manier verder kunnen gaan en het project naar tevredenheid van Otary zullen opleveren, binnen de tijd en het budget. Het is een genoegen om met ons team samen te werken voor een klant als Otary, om gezamenlijk dergelijk mooie Offshore Wind Projecten te realiseren.

Raymond de Kroon, Project Director DEME