Oostende (BE) | SEAMADE NV kondigt aankomst aan van de eerste 2 torens voor SeaMade OWF in de haven van Oostende

Oostende (BE) | SEAMADE NV kondigt aankomst aan van de eerste 2 torens voor SeaMade OWF in de haven van Oostende

Oostende (BE) | SEAMADE NV kondigt aankomst aan van de eerste 2 torens voor SeaMade OWF in de haven van Oostende

Deze onderdelen zijn geproduceerd in Noord-Spanje en vanuit de haven van Aviles aan boord van het speciale schip Rotra Vente verscheept.
Ondanks de COVID-19-crisis werken Otary en haar aannemers de klok rond om de bouw van het SeaMade offshore-windpark op schema te houden, waarbij ze onder meer rigoureuze voorzorgsmaatregelen nemen door de sociale afstand maatregel bij de uitvoering van de werken te respecteren.


In de komende maanden zullen Rotra Vente en het zusterschip Rotra Mare alle windturbine componenten (58 gondels, 174 torendelen en 174 bladen) voor het SeaMade offshore windpark verschepen vanuit verschillende sites naar het REBO-terrein in Oostende.
De hoofdactiviteit op de REBO-site is de opslag van onderdelen, de pre-assemblage van de torenonderdelen en het laden van het installatieschip 'Apollo' dat van Oostende naar de offshore-sites van SeaMade zal varen om de windturbines op de funderingen te plaatsen. De funderingen en de offshore substations werden de afgelopen maanden geplaatst. De haven van Oostende vervult een kritische rol bij de realisatie van het SeaMade project.

Mathias Verkest - CEO Otary, ontwikkelaar van het SeaMade offshore windpark:
“We streven naar een tijdige voltooiing van het grootste offshore windpark van België, ondanks de huidige Corona-crisis, aangezien dit een belangrijke stap is in de energietransitie van het land. 58 8 MW windturbines moeten voldoende elektriciteit produceren om 485.000 Belgische huishoudens van groene stroom te voorzien, en dit dankzij een nauwe samenwerking en extreme inzet van een toegewijd en zeer ervaren team en aannemers. SeaMade draagt ​​aanzienlijk bij aan de bindende doelstelling van België om tegen 2020 13% van onze energie te hebben opgewekt uit hernieuwbare energiebronnen. De helft van deze hernieuwbare energieproductie zal afkomstig zijn van windenergie op zee. SeaMade draagt ​​bij aan bijna een kwart van de benodigde offshore energieproductie ”