{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Otary is een Belgisch kenniscentrum voor offshore windenergie dat actief is in de ontwikkeling, financiering, bouw en exploitatie van drie offshore windparken in de Belgische Noordzee. De komende jaren focust Otary zich op de ontwikkeling en bouw van de drie Belgische offshore windprojecten, Rentel, Seastar en Mermaid, met een totale capaciteit van ongeveer 800 MW.

Het Rentel offshore windmolenpark, met een capaciteit van 309 MW, is het eerste project dat ontwikkeld en gefinancierd werd en is operationeel.

Acht Belgische spelers, actief in de offshore windsector, bundelen hun ervaring en knowhow en vormen samen de Otary-groep:

Aspiravi Deme Elicio Green Offshore
Power@Sea Socofe SRIW Z-Kracht

 

Alle aandeelhouders zijn al betrokken bij de ontwikkeling en exploitatie van offshore windprojecten op de Noordzee en delen een ruime ervaring in tal van duurzame energieprojecten.

Bedrijfsmissie & 
Waarden

Onze missie is: het succesvol ontwikkelen, financieren, bouwen en exploiteren van drie offshore windparken voor de Belgische kust, waarbij gestreefd wordt naar de hoogst mogelijke opbrengst tegen de laagst mogelijke kosten, met inachtneming van de hoogste veiligheidseisen, het respecteren van de vergunningsvoorwaarden en de bedrijfswaarden van Otary.