{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Maandag 3 december 2018 Oostende (BE) | SeaMade bereikt Financial Close voor haar 487 MW offshore windpark in de Belgische Noordzee.

Key facts:

· SeaMade NV staat in voor de gelijktijdige ontwikkeling van zowel de Mermaid en Seastar offshore windparken, resulterend in het grootste windmolenpark dat ooit werd gefinancierd en gebouwd in België. SeaMade is een samenwerking tussen Otary, ENGIE Electrabel en Eneco Wind Belgium

· Het bereiken van financial close is volledig op schema en dit slechts twee jaar na de financial close van het Rentel offshore windproject. Deze laatste heeft afgelopen zomer haar bouwactiviteiten met succes afgerond, terwijl SeaMade haar bouwwerkzaamheden op zee opstart in de zomer van 2019.

· Het SeaMade-project kan rekenen op zeer grote interesse en belangstelling van zowel de offshore windindustrie als de financieringswereld. SeaMade wordt gefinancierd door een unieke groep van publieke en private investeerders, terwijl commerciële kredietverleners, multilaterale instellingen en exportkredietinstellingen een non-recourse schuldfinanciering aanbieden.

· SeaMade zal 58 windturbines bouwen met een totaalcapaciteit van 487 MW en zal via twee offshore-substations verbonden zijn met het Elia Modular Offshore Grid.

· SeaMade levert een belangrijke bijdrage aan de Belgische doelstellingen op vlak van de ontwikkeling van hernieuwbare energie. Vanaf 2020 zal SeaMade hernieuwbare energie leveren voor 485.000 huishoudens. Hierdoor is er ook een reductie van meer dan 500.000 ton CO2-uitstoot per jaar mogelijk .

 

Maandag 3 december 2018 Oostende (BE) | SeaMade bereikt Financial Close voor haar 487 MW offshore windpark in de Belgische Noordzee.